Новини

10.09.2015

ВИХОВНИЙ ЗАХІД ПРИСВЯЧЕНИЙ ВИЗВОЛЕННЮ ЛУГАНЩИНИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

 

10 вересня 2015 року в Брянківському коледжі ЛНУ ім. Т. Шевченка відбулась інформаційно-просвітницька година, присвячена дню визволення Луганщини від німецько-фашистських загарбників.

Годину слави організували й провели студенти групи 41-МП (керівник групи О.В. Віщенко).

Мета виховного заходу: формувати шанобливе ставлення до героїв Великої Вітчизняної війни, минулого нашої Батьківщини; познайомити студенів з подвигами народу Луганщини в роки Великої Вітчизняної війни; розширити знання студентів про війну; виховувати у студентів патріотичні почуття; повагу до старшого покоління, почуття гордості за свій народ, свою Батьківщину.

Свято почалося з бесіди викладачів зі студентами про події Великої Вітчизняної війни, про визволення Луганщини від фашистських загарбників.

Студенти розповідали як йшли на фронт ешелони, вставали на трудову вахту жінки і діти. Захищати свої родини та рідний край одразу визвалося багато мирних жителів Луганщини. Вже на четвертий день була сформована 214-та стрілкова дивізія.

1943 року від фашистських загарбників був звільнений Луганськ, що перебував в окупації 212 днів. Жителі Луганщини свято зберігають пам'ять солдатів, полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, міст і сіл області. Не заростає народна стежка до 697 поховань у місцях колишніх боїв. У населених пунктах споруджено 868 пам'яток, присвячених подіям Великої Вітчизняної війни, - меморіальних комплексів, обелісків, стел, скульптур, пілонів. Пам'ятник на честь воїнів, які загинули 1943 року в боях за визволення Луганська від німецько-фашистських загарбників було споруджено 1945 року. Автор — скульптор В. Мухін.

Викладачі і студенти вшанували пам'ять тих, хто загинув під час війни, хвилиною мовчання.

День визволення Луганщини відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суровий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи життя.

У Сєвєродонецьку на площі Перемоги пройшли урочистості до 72 річниці визволення Луганської області від фашистських загарбників.