Новини

05.10.2015

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності української молоді, яка у жовтні 1990 року стала на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Українського народу, а також на виконання Закону України "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті" від 09.04.2015 року та Указу Президента України "Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді" від 12.06.2015 року № 334, у жовтні 2015 року відбуватимуться заходи, присвячені 25-й річниці Революції на граніті.

Не став виключенням і Брянковський коледж.

До 25-ї річниці Студентської революції на граніті у місті Києві 5 жовтня 2015 року для студентів коледжу була проведена виховна година «Революція на граніті – 02-17.10. 1990» - екскурс історичними фактами.

Соціальний педагог Лихачова К.М. ознайомила присутніх з історією першого успішного ненасильницького політичного протесту проти комуністичної влади в УРСР. «Революція на граніті» була повністю організована силами студентства, і не мала на той час аналогів у всій Європі. Це голодування відіграло важливу роль у становленні незалежності України, заклало традиції проведення подальших демократичних акцій протесту.

Члени студентської ради коледжу підготували доповіді про події, які передували Революції та порекомендували подивитись документальний фільм «16 днів. Революція на граніті. (повна версія)». Наприкінці заходу було оголошено про Конкурс фотоколажів «Студентський протестний рух», підсумки якого будуть проведені 17 листопада – у Міжнародний день студента.