Новини

14.12.2015

Щороку в нашій країні проходить Всеукраїнський тиждень права, під час якого відбуваються заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури населення. У 2015 році такий тиждень проходив з 7 по 11 грудня. Це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.08.15р. №871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права».

Традиційно педагогічний та студентський колектив ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» у цей тиждень організував низку заходів, присвячених Всеукраїнській акції «Тиждень права».

Нагадаємо, що Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована у 2008 році з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Разом зі студентами Лисичанського педагогічного коледжу ЛНУ ім. Т. Шевченка корисною та доречною стала зустріч наших студентів з представником правоохоронних органів (10.12.15), а саме старшим інспектором поліції, капітаном поліції Коваленко Дмитром Сергійовичем. Його інформація була спрямована на попередження порушень громадського порядку, знайомила студентів з положеннями Адміністративного та Кримінального кодексів України.

Найяскравішою подією правого тижня стала зустріч з провідними юристами Норвежської Ради (NRC) Іриною Іванчук та Дмитром Берестом, яка викликала не аби яку зацікавленість з боку студентів. NRC є незалежною, гуманітарною, некомерційною, неурядовою організацією, яка працює з внутрішньо переміщеними та постраждалими від конфлікту особами на території Луганської області. Студенти мали змоги отримати корисну інформацію щодо діяльності ради у справах біженців (NRC) та її роботи на території Луганської області, контактну інформацію щодо центрів правової допомоги.

Проведення тижня права сприяє підвищенню рівня правової культури студентства, а також інформованості про конституційні права і обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.