Новини

16.12.2015

Наприкінці навчального семестру студенти спеціальності «Перукарське мистецтво та декоративна косметика» успішно підготували та захистили конкретно-соціологічні дослідження з предмету «Соціологія».

Студенти розробили програму соціологічного дослідження, використовували різноманітні методи збору соціологічної інформації: анкетування, інтерв’ю, спостереження тощо.

Обробили та проаналізували результати, оприлюднили  висновки.

Пропонуємо Вашій увазі найцікавіші уривки з доповідей студентів.

 

Соціологія сім’ї.

 

… Сім'я є осередком суспільства, тому на її функціонування впливають усі соціально-економічні та культурні процеси  (як позитивні, так і негативні), що відбуваються в ньому. На сім'ю та її моральний стан безпосередньо впливають фактори навколишнього соціального середовища, те, що ми спостерігаємо в трудовому колективі, за місцем проживання, у повсякденному житті. Я вважаю, що життя сім'ї характеризується матеріальними і духовними процесами. Через сім'ю змінюються покоління людей, в ній людина народжується, через неї продовжується рід…

… Сім'я допомагає розкритися творчому потенціалу особистості, сприяє її творчої самореалізації. Вона не дозволяє людині забути про цінності іншого роду. І природно, що «в цілому люди, що перебувають у шлюбі, щасливіші за тих, хто не одружений (не заміжня), розведений чи самотній»…

… Справжня сім’я вона як міцна фортеця, яку не зламати, тому що вона збудована на взаєморозумінні, повазі, а саме головне на любові один до одного…

Асєєва Анна, студентка групи 31 МП

 

…За статистикою велику кількість дітей, виховують самотні матері, батьки відсторонюються від виховання своїх нащадків, не розуміючи що вони втрачають, та на яку небезпеку наражають дітей. Кожна дитина у тому чи іншому сенсі страждає без батька, особливо це стосується дівчат, адже ми такі беззахисні та слабкі. Кожна донька заслуговує ідеального тата. Хто такий справжній ідеальний тато?

 

Кохає та поважає свою дружину  і не боїться показувати свої почуття до неї на людях. Коли його донька виросте, вона закохається у чоловіка, який буде ніжним та турботливим, яким був її батько.

Любить своїх батьків та батьків своєї дружини. Він турбується про них та є прикладом у цьому для своєї доньки.

Не вживає лайливих слів та не палить цигарки при своїй доньці (або взагалі не робить це). Тато не повинен бути прикладом поганих звичок.      

Завжди має бажання проводити час з родиною. Він не просто фізично присутній, а й активно приймає участь у житті доньки.

Носить на плечах свою донечку, поки вона маленька.

Ніжно гладить голівку донечки, щоб підбадьорити її.

Часто грається з донькою, підкидаючи її та ловлячи. Він знає, що його донечка смілива дівчинка і коли вона виросте, не боятиметься висоти.

Є супергероєм для доньки і завжди захистить її, коли це потрібно. Він зробить все можливе, щоб його донька не відчувала себе беззахисною.

Намагається бути стриманим, навіть якщо його день був важким та напруженим.

Знає коли і як покарати доньку так, щоб вона не була розбалуваною і вчилася на своїх помилках.

Привчає свою доньку займатись спортом, щоб вона була здоровою. Він катається з нею на велосипеді та ходить у турпоходи.

Постійно хвалить свою доньку, часто говорить, яка вона гарна та розумна, тож донька виросте себе впевненою у собі.

Ніколи не пропускає дня народження доньки, так і вона ніколи не забуде про день народження свого тата.

Вміє розділити з донькою сум та розчарування і розвеселити її у такі хвилини.

Ніколи не шпигує за дочкою, а натомість щиро поговорить з нею, щоб зрозуміти, що вона думає та відчуває.

Розмовляє з донькою про відносини між чоловіками та жінками, розповідає їй, як чоловіки мислять. Він знає, що донька має здобувати власний досвід, але він хоче, що вона вміла любити та захистити  себе…

Ковшарь Надія, студентка групи 31 МП