Новини

01.03.2016

ДЕНЬ УНІВЕРСИТЕТУ В КОЛЕДЖІ

 

Відповідно до постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2016 році» до переліку пам'ятних дат увійшло 95-річчя Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

У Брянківському коледжі пройшла серія урочистих заходів з нагоди святкування 95-ї річниці Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»:

1 березня 2016 року Луганському національному університету виповнюється 95 років. Це свято не тільки окремого навчального закладу, це визначна дата в історії розвитку вищої освіти на Луганщині. Адже саме з відкриття 1 березня 1921 року першого на Донбасі вищого навчального закладу (Донецьких вищих педагогічних губернських курсів) починається історія вищої школи в нашому регіоні.

З 1921 року й до нині університет успішно здійснює науково-дослідну та навчально-виховну діяльність, керуючись найкращими світовими та вітчизняними традиціями, сучасними принципами й новітніми тенденціями розвитку сфери освітніх послуг, незважаючи на не найлегші часи. Університет пройшов великий і славний шлях, переживши війну, кардинальні зміни суспільно-політичного й економічного ладу, безліч реформ системи освіти, реорганізації та три евакуації. На цьому шляху університет не зрадив високому призначенню – забезпечувати вітчизняну економіку й науку висококваліфікованими кадрами. У реформах, науковому зростанні, підвищенні якості освіти університет з року в рік залишається лідером, ініціатором, осередком створення нових педагогічних ідей і втілення сучасних технологій, які роблять навчання цікавим та ефективним.

З нагоди святкування 95-річчя з Дня заснування університету, досягнення викладачів (Ольгу Володимирівну Віщенко) і студентів (Надію Ковшарь, Ольгу Шатову) Брянківського коледжу відзначили почесними грамотами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Студенти, викладачі й співробітники коледжу щиро вітають Університет з ювілеєм! Нових перемог, звершень, творчої наснаги викладачам і успіхів у навчанні студентам!!!