Новини

08.04.2016

Згідно з планом заходів до Днів науки 8 квітня 2016 року в Брянківському коледжі відбувся майстер-клас з виготовлення колекції фантазійних образів з нетрадиційних матеріалів, який підготувала викладач спеціальних дисциплін Ольга Володимирівна Віщенко. Розроблена нею методика формування та склеювання деталей паперу у різноманітні конструкції зацікавила студентів і надихнула їх на створення колекції «Сакура».

На початку майстер-класу студенти ознайомилися з історією орігамі. Мистецтво орігамі було відоме ще у Древньому Китаї, де і був винайдений папір. Спочатку орігамі використовувалося в релігійних обрядах. Довгий час цей вид мистецтва був доступний лише представникам вищих станів, де ознакою хорошого тону було володіння технікою складання з паперу. Тільки після другої світової війни орігамі вийшло за межі Сходу і потрапило в Америку і Європу, де відразу знайшло своїх прихильників. Класичне орігамі складається з квадратного аркуша паперу.

Виготовлення елементів костюму, декору та прикрас для волосся з нетрадиційних матеріалів напрочуд цікаве й корисне заняття для розвитку творчого потенціалу студентів.

Вироби з паперу – це й оригінальний декор і стильна прикраса. Для роботи необхідно мати ножиці, клей та папір для виготовлення цікавих конструкцій елементів одягу та декору для волосся.

На майстер класі було продемонстровано техніку формування та склеювання паперу в різні цікаві конструкції. Перед початком роботи був розроблений ескіз моделі та підібрані матеріали. Найцікавіше, що кожен студент з простого паперу, картону, ниток може виготовити свою неповторну колекцію художніх образів, що може стати в нагоді у його професійній діяльності!