Новини

19.04.2016

Один спогад, одна печаль, одна надія

19 квітня 2016 року у коледжі в рамках традиційних Днів науки відбулося засідання студентського наукового товариства - круглий стіл на тему «Чорнобиль - це трагедія чи попередження?». Даний захід присвячений 30-тій річниці аварії на Чорнобильській АЕС. День Чорнобильської трагедії не одне десятиріччя хвилює людей – і тих, кого вона зачепила своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від ушкодженої землі

Студентами коледжу з різних груп (11ДЕП, 31МП, 201БО, 31ЕП) була проведена значна науково-дослідницька робота: проаналізовані факти, спогади очевидців, хронологія подій, архівні матеріали та відео; підготовлена цікава для студентського середовища інформація про дану трагедію.

Робота круглого столу була зосереджена на наступних питаннях теми: причини аварії, особливості її ліквідації, героїзм ліквідаторів, масштаби і наслідки трагедії на Чорнобилі. Організатором та ведучою цього заходу була завідувач навчально-методичним кабінетом коледжу Кореняк Н.В.

Виступи студентів супроводжувалися презентаціями та відеоматеріалами, обговорення були жвавими, послідовними, емоційними. Ця трагедія завжди об'єднує всіх, хто живе на українській землі, одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

За підсумками круглого столу прийнято рішення студентського наукового товариства щодо поширення даної інформації серед учнів і вихованців міських шкіл і професійно-технічних закладів, а також подальшого її використання в студентських публікаціях.