Новини

25.04.2016

Триває акція «За чисте довкілля». На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.03.2010 № 777-р «Деякі питання проведення щорічної акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою територій населених пунктів», Розпорядження голови обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Туки Г.Б. № 171 від 31.04.2016, листа Департаменту освіти і науки ЛОДА від 05.04.2016 № 04/04 922С Про акцію «За чисте довкілля» та день благоустрою у квітні-травні 2016 року Брянківський коледж ЛНУ ім. Т. Шевченка проводить щорічну акцію «За чисте довкілля».

Метою заходу є формування екологічної культури, дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, прибирання та, благоустрій засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку, створення сприятливого для життєдіяльності довкілля, збереження й охорони навколишнього природного середовища.

Цього року акція «За чисте довкілля» у Брянківському коледжі триватиме з 28 березня до 28 травня 2016 року.

23 квітня 2016 року о 10.00 в коледжі відбувся день благоустрою територій населених пунктів у рамках щорічної Всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!». Щорічно у третю суботу квітня, починаючи з 1998 року в Україні відзначається «День довкілля», який запроваджено Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98 від 06.08.1998 року.

Студенти коледжу, окрім очищення території навчального закладу, прибирали тротуари мікрорайону та зупинку громадського транспорту. Усього у толоці взяли участь понад 50 студентів, до яких долучились адміністрація, викладачі та працівники коледжу. Вони ліквідовували сміття, перекопували газони, висаджували кущі, влаштували квітникову клумбу. Упродовж дня було виконано надзвичайно великий обсяг робіт.

З метою формування екологічної культури, дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, відновлення належної чистоти і порядку на території коледжу після зимового періоду студенти й викладачі активно долучилися до всеукраїнської акції «За чисте довкілля», яка триватиме ще й протягом травня. У цей період ще проводитимуться заходи з покращення благоустрою прилеглих до закладу територій, дитячих, спортивних, господарчих майданчиків.

Попереду світле свято – Воскресіння Господнє! Прекрасне свято, що спонукає кожного із нас робити добрі справи, наповнює серця та душі любов'ю! Тож наведемо порядок не тільки в наших серцях та домівках, а й на нашій рідній землі. Зробімо наш край чистішим і охайнішим!