Новини

20.05.2016

Сьогодні у коледжі відбулась інформаційно-просвітницька година - Літературна вітальня «Поетична Луганщина».

Метою заходу є спонукання інтересу молоді до сучасної літератури, а також сприяння формуванню особистості з високим рівнем інформаційної компетентності. Такі зустрічі дають змогу молоді спілкуватися з поетами, письменниками, композиторами, акторами та іншими діячами культури. А головне, що для тих, хто вже захоплюється літературою, літературна вітальня - це чудова нагода здійснити мандрівку у світ цікавих сюжетів і непересічних персонажів. Це також і шанс полюбити книги в будь-якому форматі - друкованому чи електронному - для тих, хто досі не відкрив для себе усієї принадності читання.

В гості до студентської спільноти завітали: місцевий поет, бард, прозаїк, журналіст, сценарист Валерій Кіхтенко; директор Брянківського коледжу, заслужений працівник України, керівник народного квартету «Джерело», народного хору ветеранів «Гвардія» Михайло Степанович Сапіжак; викладач української літератури Стаханівського педагогічного коледжу, керівник гуртка української літератури «Промінь» Елеонора Олексіївна Веремієнко.

Виховний захід пройшов на високому рівні. Студенти з великим захопленням слухали члена міського літературного об'єднання «Істок», члена Спілки журналістів України, переможця конкурсу «Людина року-2003» за досягнення в галузі культури і журналістики – Валерія Кіхтенка, який поділився зі студентами цікавими історіями зі свого творчого життя. Поет розповів, хто є героїнями його ліричних поезій, як з'явися фільм «Легенди Лисичанська», а також, що планує робити у майбутньому.

Завжди треба цінувати тих, хто з тобою поруч. І не треба шукати чогось неймовірного, якщо рядом живуть талановиті, закохані в свою землю творчі люди. Михайло Степанович Сапіжак повідав усім присутнім історію виникнення пісні «Луганський край», яку він написав у співавторстві з Елеонорою Олексіївною Веремієнко - чудовою жінкою, керівником драматичного гуртка, який популяризує українську культуру через тематичні виставки, вистави студентського театру.

Програма літературної вітальні була насичена віршами та піснями. Невід'ємною частиною заходу стали змістовні відеоролики та презентації. А завершилось яскраве дійство врученням подарунків студентам та викладачам – авторських книжок Валерія Кіхтенка.