Новини

23.11.2018

23 листопада в Брянківському коледжі ЛНУ імені Тараса Шевченка відбувся тематичний захід – реквієм «ПАМ'ЯТЬ СЕРЦЯ», який був присвячений вшануванню пам'яті жертв голодомору.

Студенти першого и другого курсів ознайомилися з трагічним минулим нашого народу.

Зараз щороку Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили або колективні.

«Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Чорне вороння зграями кружляло над селами, заціпенілими в тяжкому смертельному сні 1933 року».

Студенти поринули в трагічні сторінки історії голодомору в Україні, до їхньої уваги були продемонстровані архівні світлини та відеоролики, озвучені спогади селян.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам'ять тих, які померли страшною смертю…

Захід проводився з метою навчити студентів бережливо ставитися до історії своєї країни, розкривати її як білі, так і чорні сторінки; виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників.