Новини

30.04.2021

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

У 2021 році Україна відзначатиме День охорони праці під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР». МОП акцентує увагу на важливості зміцнення системи безпеки та здоров’я на роботі, включно зі службами безпеки та охорони здоров’я як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

З того часу, як на початку 2020 року пандемія COVID-19 перетворилася на кризу світового масштабу, вона спричинила глибокий вплив на всі сфери життя. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо БЗР, що виникли внаслідок ужиття заходів з ослаблення поширення вірусу. Зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема масштабний перехід на дистанційну роботу та навчання, створило багато можливостей для працівників, здобувачів освіти.

В коледжі були розроблені та затверджені заходи про відзначення у 2021 році Дня Охорони праці, які будуть виконуватися впродовж квітня – грудня. На офіційних сайтах, сторінках соціальних мереж коледжу була розміщена інформація, інженер з ОП Черемісова Т.В. взяла участь в онлайн-конференції присвяченій Дню охорони праці в Україні, зі здобувачами освіти був проведений відкритий онлайн-урок «28 квітня – День охорони праці», на якому були обговорені питання формування культури охорони праці майбутніх працівників, їх активну життєву позицію щодо власного життя та власної безпеки, свідоме дотримання правил безпеки на робочих місцях.

Пам’ятаймо завжди, навіть прості запобіжні та профілактичні заходи, неухильне виконання вимог безпеки та гігієни праці на робочих місцях, забезпечення засобами індивідуального захисту та вжиття інших профілактичних та протиепідеміологічних заходів мають вкрай важливе значення для недопущення поширення випадків захворювання на COVID-19 та для збереження життя і здоров’я, а дотримання законодавства у сфері охорони праці стане запорукою збереження найціннішого – людського життя.