Новини

19.05.2013

Підведення підсумків Днів науки у Брянківському коледжі

19 травня 2016 року у Брянківському коледжі відбулося відкрите засідання науково-методичної ради за підсумками Днів науки-2016.

Науково-дослідна робота студентів - складова професійної підготовки, яка передбачає їх систематичну участь у дослідницькій діяльності. У практиці роботи Брянківського коледжу найпоширенішими є такі види студентських науково-дослідницьких робіт: дослідження, пов'язані з виконанням навчально-виробничих завдань; робота в студентських гуртках, написання курсових, дипломних робіт, участь у наукових конференціях та ін.

Завідувач навчально-методичним відділом коледжу Кореняк Н.В. у своєму виступі зазначила, що студентське наукове товариство коледжу об'єднує студентів, які займаються науково-дослідною роботою за різними напрямками і формами під керівництвом досвідчених викладачів. За 2015-2016 навчальний рік студенти усіх спеціальностей брали участь у різноманітних науково-дослідницьких заходах.

 

Так, студентка коледжу спеціальності «Перукарське мистецтво та декоративна косметика» Ковшарь Надія) гр. 301МП) взяла участь у роботі XV Всеукраїнської науково-практичної конференції імені Віктора Ужченка «Образне слово Луганщини». Її науковий керівник Лихачова К. М. представила на засіданні ради статтю студентки, яка була опублікована у збірнику наукових праць за матеріалами роботи конференції, присвяченої 95-річчю з дня заснування Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Студентка спеціальності «Перукарське мистецтво та декоративна косметика» Кулик Марина (гр. 31МП) під керівництвом викладача Віщенко О.В. посіла 2 місце в номінації «Фантазійна зачіска» у Відбірковому турі Чемпіонату України з перукарського мистецтва, макіяжу та нігтьової естетики «Первая столица – 2015», м. Харків. Переможцем обласного конкурсу творчих робіт зі скульптури в номінації «Рельєфна скульптура» м. Сєверодонецьк стала студентка групи 11-ДЕП Шатова Ольга (керівник Старанко Т.В.)

Три студентки спеціальності «Дизайн» Шатова О., Герасимчук В., Кузьміна Д. (гр. 11ДЕП) під керівництвом викладача Старанко Т.В. брали участь у Міжнародному українсько-литовському конкурсі малюнків «Здай кров заради життя». Також, на сьомий Всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів «Врятувати від забуття» була представлена відео-робота студентки гр. 31ДГ спеціальності «Дизайн» Євдокієнко Т. (науковий керівник Щербаков І.С.)

До Днів науки у квітні в коледжі були проведені цікаві і різноманітні заходи:

- майстер-клас з виготовлення колекції фантазійних образів із нетрадиційних матеріалів за унікальною авторською технікою формування конструкцій з паперу (викладач Віщенко О.В.);

- конкурс фантазійного макіяжу з декоративної косметики та гриму з використанням схем макіяжу, креативних технологій з урахуванням яких були підібрані зачіски, костюми та аксесуари (викладач Бродяна Н.О.);

- засідання круглого столу на тему: «Чорнобиль – це трагедія чи попередження?» присвячене 30-тій річниці аварії на Чорнобильскій АЕС (викладач Кореняк Н.В.);

- творчий проект «Віртуальна екскурсія на тему «Відомий незнайомець Іван Франко» у вигляді дослідження життєвого і творчого шляху літературознавця, перекладача та фольклориста Івана Яковича Франка (викладач Радіонова Є.В.);

- семінар з охорони праці на тему «Здоровий спосіб життя – наше майбутнє» у вигляді круглого столу з обговоренням актуальних питань з безпеки праці для студентів і працівників коледжу (викладачі Камчатна Н.В., Криклива О.І.).

На засіданні ради було відзначено, що студентами коледжу за 2015-2016 н.р. проведена значна науково-дослідна робота: проаналізовані факти різних подій, матеріали та відео, спогади очевидців, визначено хронологію, розроблені творчі ескізи та моделі; підготовлена цікава для студентського середовища інформація та витвори мистецтва для подальшого використання у профорієнтаційній та навчальній діяльності навчального закладу. .