Новини

23.05.2016

УКРАЇНА – ЦЕ ЄВРОПА

Курс на європейську інтеграцію України та відповідність до європейських стандартів є одним з пріоритетів державної політики нашої країни.

16-21 травня по всій території України відбулись масові заходи присвячені Дню Європи. Не став виключенням і Брянківський коледж. Протягом тижня наші студенти відвідували відкриті лекції, інформаційно-просвітницькі години, тренінги. Випустили стіннівку до Дня Європи в Україні.

Цікавим став просвітницький захід, який провела викладач іноземної мови Сєдих В.П. Вікторія Павлівна запросила студентів на віртуальну екскурсію містами Європи – «Багатомовна Європа». Викладач ознайомила присутніх з рядом проектів, які працюють над підтримкою розмаїття європейських мов. Студенти мали змогу дізнатися чому ж саме Європейські цінності є такими особливо привабливими для більшості населення Землі.

Курс на європейську інтеграцію є природним наслідком здобуття Україною незалежності. Його витоки - в історії нашого народу та усвідомленні права жити в демократичній, економічно розвиненій, соціальне орієнтованій країні. Його мета - створення шляхом масштабних внутрішніх перетворень умов для входження до спільноти європейських розвинутих країн. Сьогодні цей курс є домінантою внутрішньої та зовнішньої державної політики.

Україна перебуває на важливому етапі — пошуку свого місця в новій системі міжнародної спільноти, побудові нових відносин з європейськими структурами. Велика держава Україна має вигідне геополітичне положення і всі умови для сталого розвитку. Досягти цього можливо тільки за чітко спрямованої, виваженої політики, створення чіткої законодавчої та нормативно-правової бази, відповідних інституцій, які відкривають широкі можливості для реалізації планів економічного і соціального розвитку, національної безпеки і дасть змогу посісти нашій державі гідне місце у Європейській спільноті незалежних держав.

 

«Ми свідомі того, що досягнення критеріїв членства України в ЄС
і внутрішні перетворення в державі - це наше домашнє завдання!»
(студенти Брянківського коледжу Луганського національного університету
імені Тараса Шевченка)