Новини

25.05.2016

Закриття Днів науки в коледжі (частина 2)

25 травня 2016 року в коледжі відбулося закриття Днів науки - 2016.

Педагогічний колектив Брянківського коледжу – потужний контингент викладачів-науковців і новаторів, які впродовж всього навчального року організовують не тільки науково-дослідницьку діяльність студентів, але й займаються власними дослідженнями. Викладачі коледжу постійно працюють над професійним зростанням та підвищують творчі досягнення.

Викладач коледжу Віщенко О.В. протягом 2015-2016 н.р. брала участь у науково-практичних конференціях різного рівня:

Опублікована також її стаття у фаховому виданні: «Вісник ЛНУ імені Тараса Шевченка» (серія: «Мистецька освіта: історія, теорія, практика») м. Старобельск 5 травня 2015 р. на теми «Психологічний аспект вивчення трансформації задуму в процесі створення художнього образу».

З метою популяризації та надання можливості обдарованій молоді Луганщини представити себе в культурно-освітньому просторі та пропаганди спеціальності «Перукарське мистецтво та декоративна косметика» викладачі коледжу активно залучали студентів цієї спеціальності до участі у конкурсах з перукарського мистецтва різних рівнів.

Так, у жовтні 2015 року студентка спеціальності «Перукарське мистецтво та декоративна косметика» Кулик Марина (гр. 31МП) під керівництвом викладача Віщенко О.В. посіла 2 місце в номінації «Фантазійна зачіска» у Відбірковому турі Чемпіонату України з перукарського мистецтва, макіяжу та нігтьової естетики «Первая столица – 2015», м. Харків.

 

У березні 2016 року команда студентів з цієї спеціальності взяла участь у Всеукраїнському чемпіонаті України з перукарського мистецтва, нігтьової стилістики, макіяжу, декорування та нарощування вій у м. Києві та отримали дипломи учасників в різноманітних номінаціях. Студенти коледжу Болбас Н., Ярослав К., Коняхина О. и Мельник М. показали свої професійні вміння у номінаціях Full Fashion Look, коктейльна зачіска з елементами плетіння, модна жіноча укладка «Кудри&Волны». Викладач коледжу Віщенко О.В. посіла 1 місце у номінації фантазійна зачіска з використанням пастижерних виробів.

Викладачі Брянківського коледжу взяли активну участь у святковому концерті до 95-річчя Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Гостям свята була представлена виставка із п'ятнадцяти живописних картин, на яких розквітають польові квіти, півонії, іриси. Із квітів було створено неповторні композиції, панно, які відзначаються життєстверджуючим змістом, пісенністю, свіжістю і поетичністю. Виставка була підготовлена спільними зусиллями викладачів спеціальних дисциплін (Ольги Володимирівни Віщенко, Тетяни Володимирівни Старанко) та студентів напряму «Мистецтво», досягнення яких – довга й плідна співпраця.

Народний студентський театр моди коледжу впродовж навчального року активно брав участь у святкових заходах міст Лисичанська, Старобільска, Рубіжного та інших міст Луганської області. Виступи театру зачаровували глядачів неймовірними авторськими зачісками з пастижерними прикрасами та подіумним макіяжем, виконаними студентами спеціальності «Перукарське мистецтво та декоративна косметика», а також вечірніми сукнями, розробленими студентами спеціальності «Дизайн одягу» під керівництвом викладачів Віщенко О.В., Старанко Т.В., Дунець Н.В. та Бродяної Н.О.

Викладач коледжу Лихачова К. М. представила на засіданні ради статтю студентки коледжу Ковшарь Н., опубліковану у збірнику наукових праць за матеріалами роботи конференції, присвяченої 95-річчю з дня заснування Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Разом зі студентами викладач взяла участь у роботі XV Всеукраїнської науково-практичної конференції імені Віктора Ужченка «Образне слово Луганщини».

Беручи участь у конкурсах, конференціях й отримуючи відповідний результат, викладачі своїм прикладом доводять студентам необхідність професійного зростання в процесі оволодіння інноваційними технологіями у сфері освіти.

Викладачі коледжу Старанко Т.В, Камчатна Н.В., Радіонова Є.В., і викладачі-сумісники Сєдих В. П., Степаненко А. І., – впродовж цього року пройшли сертифікацію викладачів дистанційного навчання e-Tutor. Така активна інноваційна діяльність педагогів дає можливість реалізації засад медіа-освіти в фаховій підготовці спеціалістів та формування ІКТ-компетентностей студентів.

Студенти та викладачі коледжу активно впродовж року активно співпрацювали з педагогічним колективом Лисичанського педагогічного коледжу. Так, у квітні 2016 року взяли участь у Всеукраїнському інформаційно-методичному семінарі «Технологічна освіта в інформаційно-освітньому просторі».

З нагоди святкування Всесвітнього Дня охорони праці на базі Лисичанського педагогічного коледжу був проведений навчально-практичномий семінар «Реформування системи охорони праці в Україні» за участю викладачів і студентів Брянківського коледжу. Студентка Асєєва Анна (гр. 31-МП) підготувала доповідь і презентацію з теми «Небезпеки студентського середовища» (науковий керівник Камчатна Н.В.).

Підводячи підсумки Днів науки-2016, перспективна стратегія науково-дослідницької діяльності педагогічного колективу коледжу була визначена у реалізації Програми освітньої діяльності щодо пошуку шляхів ефективного входження до світової медіа освіти на 2013-2018 рр.; Концепції національно-патріотичного виховання учнів і молоді на 2016-2020 рр.; Концепції Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2016-2020 рр.; Довгострокової стратегії розвитку української культури і заходів науково-методичної ради коледжу щодо удосконалення шляхів підготовки висококваліфікованих фахівців та забезпечення наступності роботи з обдарованими учнями шкіл міста і області.