Новини

23.08.2016

2016-2017 навчальний рік у ВП «Брянківський коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» розпочався з великих свят: Дня Державного прапора та 25-ї річниці незалежності України.

Цього року обидва свята відзначались 23 серпня. Початком стала урочиста лінійка «Моїй країні - 25!». Саме на честь святкування символу української держави — Дня Державного прапора України на лінійці був розгорнутий український прапор довжиною в 25 м і 3 м шириною.

На лінійку були запрошені воїни АТО батальйону «Тернопіль». Усі присутні на заході привітали оплесками та вшанували мужніх воїнів, захисників, висловлюючи подяку за героїзм і непохитність. Під час лінійки пройшло нагородження грамотами за успіхи в роботі та навчанні студентів та викладачів коледжу, які вручив проректор університету, професор Бабічев О.І.

Заходи щодо відзначення державних свят продовжилися й усі присутні були запрошені на презентацію авторського електронного проекту «Благословенна Україна - моїх дідів свята земля».

Для студентів коледжу були проведені екскурсії музейно-педагогічним комплексом підготовлені викладачами та студентами Лисичанського педагогічного коледжу:

- Зала слави та подвигу «Під жовто-синім прапором свободи - земля нескорена мого народу»;

- Кабінет-музей освіти і педагогіки «Освіта - мудрість вікова...» ;

- Музей сучасного українознавства «Ювілейна Україна!»;

- Центр мов «Рідна мова у парадигмі європейського простору»;

- Виставки декоративно-прикладного мистецтва та міні-майстер класи «Майстерна Україна».

У цей святковий день у холі актової зали своє вміння проводити різноманітні майстер – класи продемонстрували викладачі та студенти Брянківського коледжу:

– Майстер – клас «Українська зачіска»;

– Майстер – клас зі створення віночків «Дивоцвіт моєї Батьківщини»;

– Майстер – клас виготовлення традиційної ляльки – мотанки;

– Майстер – клас з аквагриму та фейс – арту «Барви України»;

– Майстер – клас з нейл– арту «Веселкова Україна».

Так всі присутні могли не тільки побачити ці майстер-класи, але й дізнатися багато цікавого та взяти в них участь.

Брянківський коледж не переставав дивувати глядача на цьому святі, надзвичайно цікавими були виставка живопису та виставка пастижів.

Після участі у майстер-класах студенти переглянули програми профільних електронних проектів з національно-патріотичного виховання «Скарби твої безцінні, Україно!»:

- «Олімпійське сузір'я України";

- «Видатні діячі освіти України»;

- «Софія Русова - фундатор дошкільної освіти України»;

- «Майстрами славиться країна»;

- «Енциклопедія української жінки».

 

У межах святкування Дня Державного прапора та 25-ї річниці незалежності України відбувся святковий концерт «З Україною в серці».

Яскравим та оригінальним став виступ Народного студентського театру моди Брянківського коледжу. Моделі - красуні продемонстрували стилізовану українську колекцію, яка засяяла на сцені барвами української вишивки вплетеної в орнамент загального вигляду стилізованих українських костюмів.

Родзинкою святкової програми став виступ хорового колективу Сєвєродонецького міського палацу культури «Козацькі наспіви» під керівництвом Івана Крохмаля та за участю заслуженого працівника культури України, директора ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» Михайла Сапіжака.

Це святкування було пронизано духом патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши серйозні випробування, створила свою незалежну державу. Усі присутні на святі були одностайні у тому, що День Незалежності – це головне державне свято. Українці довго йшли до цього. Тисячі синів і дочок України поклали своє життя задля національної ідеї єдності України.