Новини

27.09.2016

27 вересня студенти коледжу відзначили День хрещення Київської Русі-України, що проходить у нашій країні щорічно як державна пам'ятна дата. На заході був представлений медіа-проект, у якому поетапно відтворено поширення християнства на території Київської Русі. Згадаймо окремі епізоди і ми.

Проникнення християнства на Русь почалося задовго до офіційного запровадження. Ще київський князь Аскольд, здійснивши похід на Візантію у 860 р., повернувся християнином. За князя Ігоря частина князівських дружинників прийняла християнство. Нарешті, княгиня Ольга прийняла християнство у 955 р. Історики припускають, що чимало християн було і в оточенні Святослава. За нього влада офіційно не підтримувала християнство, але й не переслідувала його послідовників. Після довгих роздумів князь Володимир серед світових релігій, які проповідували поклоніння єдиному богові, зупинив свій вибір на візантійському православ'ї.

Прийняття християнства принесло позитивні зрушення у внутрішньому житті держави і сприяло подальшому піднесенню культури, запровадженню освіти, створенню писемності.

Захід був проведений згідно із Планом, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України «Питання відзначення у 2016 році Дня хрещення Київської Русі-України».