Новини

28.04.2017

Щороку 28 квітня, з метою сприяння попередженню нещасних випадків і захворювань на робочому місці в усьому світі відзначають Всесвітній день охорони праці.

Цьогоріч за рекомендацією Міжнародної організації праці Україна відзначає День охорони праці під гаслом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

Для ознайомлення студентів з досвідом роботи Міжнародної організації праці, установ України з промислової безпеки і гігієни праці до Всесвітнього дня охорони праці в коледжі з 18 по 28 квітня відбувся тиждень охорони праці. Впродовж цього терміну були проведені цікаві та різноманітні заходи, які привернули увагу і студентів, і викладачів та співробітників коледжу до проблем з охорони праці в житті українців.

Студенти груп 31МП и 41ДГ взяли участь в конкурсі тематичних листівок і буклетів, присвячених Всесвітньому дню охорони праці. Питання безпеки праці на робочому місці майбутньої професійної діяльності були обговоренні на засіданні круглого столу. 26 квітня в академічних групах денного відділення були проведені виховні години, присвячені річниці Чорнобильської трагедії і питанням безпеки життєдіяльності.

Також студенти і викладачі коледжу взяли участь у проведенні брифінгу з нагоди святкування Всесвітнього Дня охорони праці «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці», проведеного на базі Лисичанського педагогічного коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка. Студентка 2 курсу групи 21-ДГ Герасимчук Вікторія підготувала цікаву доповідь на тему: «Аналіз умов, які впливають на безпеку навчальної праці студентів Брянківського коледжу» (керівник Камчатна Н.В.). Змістовними були виступи інженера з охорони праці коледжу Черемісової Т.В. і викладача Камчатної Н.В. Студенти і викладачі висвітлили не тільки теоретичні питання використання даних про безпеку та гігієну праці, а й показали свої роботи: буклети, відео з виробничих і навчальних практик.

Проведені заходи сприяють приверненню уваги до проблеми охорони праці, зацікавленості та інформаційної обізнаності студентів і викладачів у цій сфері, мотивуванню студентської молоді та викладачів щодо підтримки здорових і безпечних умов праці, що є дуже важливим, адже охорона праці – запорука нашого здоров'я і життя.