Новини

08.12.2017

З 4 по 10 грудня 2017 року у ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» проходив Всеукраїнський тиждень права з метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури.

Тиждень права розпочався проведенням Всеукраїнського уроку «Права людини», де керівники академічних груп поглибили та розширили знання студентів про права людини та громадянина, ознайомили присутніх із Загальною декларацією прав людини, яка визначила основні міжнародно-правові стандарти прав людини, назвали і дали коротку правову характеристику прав людини, складовою яких стала Загальна декларація прав людини.

До цього Тижня у коледжі студенти підготували тематичні стіннівки «Твої права і обов'язки».

Згідно із затвердженим планом в читальному залі бібліотеки була організована книжкова виставка літератури правового змісту «Законність і порядок в Україні».

У рамках Тижня правових знань пройшов виховний захід для першокурсників «Ми маємо права, але маємо й обов'язки», на якому ведучі ознайомили студентів із основними правилами, закріпленими Конвенцією ООН про права, роз'яснили, як діяти у випадку їх порушення з боку дорослих чи однолітків.

Упродовж тижня було організовано перегляд фільму «Торгівля людьми».

Тиждень права показав, що практично кожен студент знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров'я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечувати державою. Винні у порушені таких прав несуть юридичну відповідальність.

Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, в установах і навчальних закладах.

Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.