Новини

22.01.2019

Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності. Цьогоріч 100-річчя проголошення Акта Злуки відзначають на державному рівні .

З метою виховання у молоді глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, виховання у студентів почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в академічних групах Відокремленого підрозділу «Брянківський коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» пройшла виховна година «Моя Соборна Україна». На заході гортали сторінки нашої історії. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель, друга сторінка - Державні символи України. І назавершення заходу всі присутні , студенти і викладачи, прийняли участь у флешмобі «Живий ланцюг Соборності».

Студенти впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.