Новини

06.03.2019

Ти – вся любов. Ти – чистота,
Довірливість благословенна.
Твоя краса мені свята,
Твоя любов мені священна.

М. Вінграновський

 

Тема жінки завжди займала особливе місце в образотворчому мистецтві. До образу жінки неодноразово звертались видатні художники минулого і сучасності. Загадкові і чарівні, сильні і тендітні жіночі образи, закарбовані в творах мистецтва, здатні розповісти про цілу епоху.

Жіноча краса надихнула студентів 2-4 курсів спеціальності Дизайн на створення виставки живопису і графіки до Міжнародного жіночого дня 8 березня. Загадковість, краса та індивідуальність – ці характеристики притаманні кожній жінці на портретах експозиції. Роботи, представлені на виставці, виконані в різних стилях і техніках.

Студенти 3 курсу підготували серію робіт в стилі поп-арту. Д. Червяк, К. Несмашна, О. Маліков обрали для втілення своїх ідей досить складну техніку – пастель. Як зазначила Д. Червяк саме цей матеріал дає можливість передати складну гаму колірних співвідношень, глибину кольору. Окрім того пастель це чудова техніка, яка дає широкий діапазон для творчості.

В переддень Міжнародного жіночого дня 8 березня хочеться побажати чарівним художницям творчої наснаги, натхнення і подальших успіхів.