Новини

29.05.2019

Практична підготовка студентів коледжу є обов'язковою компонентою освітньо-професійної програми для здобуття ступеня молодшого спеціаліста. Щовесни студенти спеціальності 022 Дизайн (графічний та одягу) проходять ознайомчу практику в музеях і культурних установах не тільки регіону, а й усієї України.

27-29 травня відбулася традиційна поїздка до Києва студентів третього курсу групи 31ДГО під керівництвом викладачів коледжу.

Будь-яка екскурсія починається з огляду найстаровинніших пам’яток, і тому змістовним і цікавим для студентів було знайомство не лише з величними пам'ятками архітектури: Андріївською церквою, Золотими Воротами, Михайлівським золотоверхим собором, Будинком з химерами, Володимирівським собором, Національним банком, а й із загальною архітектурою столиці України.

Одним із найцікавіших і найкращих музеїв в Україні є Музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, що став справжньою окрасою і гордістю Києва, слава про нього сягнула далеко за межі нашої держави. В його зібраннях знаходиться чимало чудових творів світового мистецтва, володіти якими мали б за честь найвідоміші музеї світу, приміром такі, як Ермітаж, Лувр чи Прадо. Студенти ознайомилися з внутрішнім простором будинку, який виконано в стилі італійського палаццо. Інтер’єри кімнат і залів оформлялися за ескізами відомих на той час художників Мельцера, Котарбинського, Врубеля, Бойцова, Марконі, Макарта...

Майбутнім дизайнерам дуже сподобалося гармонійне поєднання різних стилів та різних історичних епох, що підкреслювалося окремими деталями та матеріалами декору. Відповідно до кожного стилю та епохи, зали та кімнати наповнені творами світового мистецтва – музейними експонатами. Серед них - справжні шедеври: візантійські ікони (мозаїки на воску), французький вітраж 13 ст., живопис Перуджіно, Джордано, Маньяска, Тенірса, Рубенса, Йорданса, чудова скульптура, фаянс, фарфор, гобелени, бронза, величезна бібліотека з раритетними виданнями тощо.

Для дослідження музейних збірок та виставок були відвідані також Національний музей «Київська картинна галерея», PinchukArtCentre – міжнародний центр сучасного мистецтва XXI сторіччя, Національний художній музей, Музей історичних коштовностей України, який знаходиться на території Києво-Печерської лаври, та ін.

А ще Київ немислимий без Хрещатика та Майдану Незалежності – головної вулиці та площі міста. Студенти насолодилися можливістю неспішно прогулятися Хрещатиком, відчути атмосферу міста, зробити оглядову екскурсію магазинчиків, розташованих у старовинних будинках. Прогулянка центральною частиною міста чудово поєдналася з виконанням необхідних відео та фотозйомок монументальних скульптур, будівель, паркових комплексів столиці, вуличних реклам та ін.

Ця подорож залишила приємний, незабутній слід у серцях наших студентів, подарувала яскраві враження та позитивні емоції, які не зітруться з пам’яті і залишаться з ними до кінця життя. Усі надбання і досвід, отримані студентами під час поїздки, будуть в подальшому використані для виконання курсових і дипломних проектів зі спеціальності.