Новини

03.06.2019

«ПЕЧЕРСЬКІ КАШТАНИ»

З 27 травня по 1 червня 2019 року у Київському національному університеті технологій та дизайну відбувалась головна подія студентського світу моди – ХІХ Міжнародний конкурс молодих дизайнерів «Печерські каштани». Учасником цьогорічного фешн-івенту став Народний студентський театр моди Брянківського коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Представлена колекція одягу «Надія на зміни» пройшла відбірковий тур та стала напівфіналістом у номінаціях Pret-a-Porter, Special.

Учасниками конкурсу були молоді дизайнери не тільки навчальних закладів, а й з різних дизайнерських шкіл Грузії, Молдови, Італії, Білорусі, Франції та інших, які демонстрували традиційні та сучасні напрями моди у своїх неординарних рішеннях. Всього було представлено більш двохсот п’ятдесяти колекцій одягу, взуття, аксесуарів та текстилю. У роботах дизайнерів-початківців журі Міжнародного конкурсу оцінювало композиційно-художню виразність, новизну, оригінальність ідеї колекції та її цілісність.

Колекцію костюмів виконала студентка третього курсу коледжу Тулба Аліна під керівництвом майстра виробничого навчання спеціальності Дизайн (одягу) Кучерук Олени Петрівни. Для створення цілісного образу Аліна розробила ескізи різних аксесуарів: головних уборів, взуття і сумок, виконаних з тубусів РПГ (ручного протитанкового гранатомету). Цей задум вона здійснила за допомогою студентки тієї ж групи Медвідь Катерини.

На подіумі конкурсу колекцію у стилі «Мілітарі» представили провідні моделі театру моди, студенти коледжу: Раєвська В., Олійник Г., Свиридова П., Прокудіна М., Василевська А. На думку глядачів та авторитетних членів журі, молоді таланти подарували масу приємних сюрпризів і неймовірних колекцій, які своїм різноманіттям зуміли розкрити концепцію фенш-івенту «Усвідомлена мода». А отриманий диплом учасника Міжнародного конкурсу свідчить про набуті компетенції і цінний досвід участі у конкурсі студентів коледжу спеціальності 022 Дизайн.

Щиро вітаємо наших студентів і бажаємо продовжувати створювати красу, яка робить виклик людству у його консюмеризмі!!!

Студенти, маючи напружений графік конкурсних заходів та незважаючи на втому, скористались нагодою, щоб знайти час на відвідування цікавих видатних і пам’ятних місць Києва, тому додому повернулись із численними незабутніми враженнями і неодмінними світлинами.