Новини

06.12.2019

Щорічно шостого грудня в Україні відзначають день, присвячений всім родам військ у складі Збройних сил України, яке було засноване у 1991 році. Дата святкування вибрана не випадково і приурочена до прийняття закону «Про Збройні сили України». Цей день присвячений всім військовослужбовцям, які мають безпосереднє відношення до служби в українській армії. Адже саме на них, відповідно до Конституції України, покладено найважливіші завдання з оборони нашої держави, захисту її суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності. День присвячується не тільки тим військовослужбовцям, які зараз виконують свої обов'язки, а й тим, хто виконував їх раніше.

У День Збройних сил України також прийнято вшановувати загиблих солдатів. Багато хто покладає квіти до могили Невідомого солдата. У сучасних реаліях України увагу також приділяють учасникам АТО (ООС).

Саме тому 6 грудня 2019 року пройшла запланована ЗУСТРІЧ студентів ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» З УЧАСНИКОМ АТО( ООС) Іллею Семенцем, присвячена Дню Збройних сил України. Основними цікавими темами для обговорення стали:

- Козацька доба;

- Січові стрільці;

- Українська повстанська армія;

- сучасний період.

Ілля розглянув питання участі добровольців у військових діях від часів Козацької доби до сьогодення. Він поділився своїми роздумами стосовно історичних фактів, наводив приклади, вказував на важливість участі добровольчих формувань в розбудові української державності.

Захід пройшов в атмосфері взаєморозуміння та довіри, студенти ставили запитання, які їх цікавили.

У цей святковий день викладачі та студенти коледжу вітають всіх військовослужбовців Збройних сил України з їх професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я та перемог.