Новини

09.12.2020

Присвячується 100-річчю Луганського національного університету імені Тараса Шевченка

9 грудня завідувач навчально-методичного кабінету Кореняк Н.В. та методист ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» Радіонова Є.В. взяли участь у роботі VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції (з міжнародною участю) на надзвичайно актуальну тему «Система надання освіти дітям з особливими освітніми потребами в умовах сучасного закладу», що відбулася в онлайн форматі.

Організатором стали Відокремлений підрозділ «Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» і базовий Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», які уже вісім років поспіль проводять подібні заходи щодо інклюзивної освіти в Україні. Дуже цікавий матеріал був представлений на виставці фотоматеріалів, публікацій про практичний досвід викладачів Лисичанського педколеджу із надання інклюзивної освіти.

Серед учасників науково-практичної конференції є науковці, практики та батьки дітей з особливими освітніми потребами. Коло розглянутих питань також охоплює різні сторони життя, реабілітації, а також надання інклюзивної освіти дітям з особливими потребами в Україні (Лисичанську, Сєверодонецьку, Старобільську, Кремінній Луганської обл., Ковелі Волинської обл., Слов’янська, Добропілля Донецької обл., Чернігові) , а також Угорщині.

Доповіді привертали увагу не лише своєю актуальною тематикою, а змістовністю, аргументованістю, супроводжувались відеоілюстраціями, презентаціями. Обмін досвідом у галузі інклюзивної освіти став цікавим і неоціненним.