Новини

27.02.2023

Виставка творів мистецтва ВСП «БФК ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», присвячена 102-річниці ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» і дню народження Тараса Шевченка, відбулася 27 лютого у місті Миргород Полтавської області у приміщенні будинку культури.

Відкрив виставку Сапіжак М.С. - директор фахового коледжу, заслужений працівник культури України, який розповів про досягенння викладачів та студентів коледжу у конкурсах, виставках, чемпіонатах.

Проєкт «І оберіг, і символ долі…» спрямований на вивчення і відродження народного мистецтва та традицій нашого народу.

Ольга Віщенко створила колекцію воскових весільних віночків, які зберігають та підтримують українські культурні традиції. Здебільшого це авторські роботи, зрідка - інтерпретація чи відтворення старовинних зразків, які побутували в Україні. Також на виставці представлений олійний живопис Старанко Т., Віщенко О. та здобувачів освіти. Картини багаті змістом, відображають як національні традиції, так і несуть в собі характеристики сучасної української школи живопису.

На відкритті виставки виступили: Голова вченої ради ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», доктор педагогічних наук, професор Курило В.С.; Нікітченко А.Б., керуюча справами виконавчого комітету миргородської міської Ради; Педченко Л.М.- завідуюча відділом культури миргородської міської Ради, які тепло відгукнулися про роботу Віщенко О.В., Старанко Т.В. в підготовці експонатів та дали високу оцінку їх роботі, творам представленим на виставці, що пронизані величезною любов'ю до України та бажанням бачити нашу країну процвітаючою.

Отже, запрошуємо усіх охочих відвідати виставку!