Новини

02.05.2024

2 травня здобувачі фахової передвищої освіти Відокремленого структурного підрозділу «Брянківський фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» взяли участь у виховному онлайн-заході «Народні звичаї та традиції Великодня», який проводили «Науково-методичний центр ВФПО спільно зі Зразковим музеєм народного побуту Київщини ВСП «Технолого-економічний коледж Білоцерківського національного аграрного університету», а також іншими музеями закладів фахової передвищої освіти України.

Здобувачі освіти «подорожували» історією писанкарства з різних регіонів, знайомились з технікою виконання розпису писанок, випікання та прикрашання традиційних пасок, особливостями великодньої вишивки, навіть дізнались про народні повір'я, пов'язані зі світлим святом Великодня.

Щовесни християни з радістю відзначають Великдень. Це найсвітліше свято у році, присвячене чудовому воскресінню Ісуса після його страти і є для християн одним із найважливіших свят, зі своїми традиціями і звичаями.

Захід був проведений на виконання Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України з метою формування ціннісних орієнтирів студентської молоді і спирається на ідеї патріотизму, поваги до культурних цінностей українського народу, його історико-культурного надбання і традицій, гуманізму, соціального добробуту, національного багатства.

Як визначили організатори, важливе значення для утвердження національної самосвідомості українців мають народні звичаї, обряди, традиції святкування, які були невід'ємною частиною повсякденного життя. Великдень – одне з найбільших християнських свят, з яким пов'язано багато народних традицій, якими радо поділились українці з різних куточків нашої країни.

Дякуємо усім, хто причетний до організації і проведення цікавого виховного заходу, а також охочим долучитись до народних звичаїв учасникам.