Новини

24.06.2024

Науково-дослідницька діяльність викладачів і студентів є невід'ємною складовою освітнього процесу у Відокремленому структурному підрозділі «Брянківський фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». Щорічно здобувачі освіти і викладачі фахового коледжу беруть участь в науково-практичних конференціях і конкурсах творчих робіт як на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, так і інших закладах вищої та фахової передвищої освіти. Тому, за останній період 2023/2024 навчального року учасники освітнього процесу коледжу прозвітували про такі заходи.

Зацікавив учасників своїм виступом на ІІ Міжнародній міждисциплінарній науково-практичній конференції «Інтеграція науки та практики: управління в умовах соціокультурних трансформацій», яку проводив Навчально-науковий інститут управління Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», директор коледжу Михайло Степанович Сапіжак. У доповіді «Національно-патріотичне виховання в умовах зовнішніх та внутрішніх викликів» він поділився новітніми і класичними формами роботи з досвіду фахового коледжу в складних умовах сьогодення.

Здобувачі фахової передвищої освіти – Гирич Ігор (спеціальність «Бухгалтерський облік та оподаткування) та Кореняк Юлія (спеціальність «Дизайн») – взяли участь у роботі ІI Міжнародної міждисциплінарної науково-практичної конференції «Актуальні питання, проблеми та перспективи розвитку науки та освіти» (організатор – Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»). Вони підготували доповіді з актуальних тем: «Україна в умовах незалежності: проблеми та перспективи і «Штучний інтелект в освіті та науці: за чи проти?».

За підсумками роботи вищезазначених науково-практичних конференцій були опубліковані збірники тез доповідей.

Для ефективної інтеграції освітньої та науково-дослідницької діяльності здобувачі освіти і викладачі коледжу беруть також активну участь у різних фахових конкурсах і виставках. Так, впродовж березня-травня 2024 року здобувачі освіти Брянківського фахового коледжу приймали участь у фотоконкурсі авторських фотографій серед студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти України: «Сім'я, родина, рід, які слова святі, вони потрібні кожному в житті».

Переможцем І туру конкурсу став студент 2 курсу спеціальності «Дизайн» Любов Андрій (робота «Мама, тато, я»), яка була оцінена журі коледжу найбільшою кількістю балів і надіслана до участі у Всеукраїнському турі зазначеного конкурсу.

За результатами другого Всеукраїнського туру даного фотоконкурсу-виставки авторських фотографій, в якому проводилось оцінювання он лайн голосуванням, Любов Андрій отримав диплом.