Новини

28.06.2024

28 червня - День Конституції України Напередодні в коледжі відбулася інформаційно-просвітницька година «Конституція – оберіг нашої державності» для здобувачів освіти 1 та 2 курсу усіх спеціальностей.

Цей захід мав на меті нагадати здобувачам фахової передвищої освіти коледжу, що Конституція – основний закон, який гарантує кожному громадянину країни свободи і права, а також визначає політичний устрій держави.

День Конституції України – одне з найбільших державних свят. Ця урочиста подія сповнює всіх нас життєдайною силою, натхненням, спонукає до новаторських ідей, їх успішної реалізації у професійній діяльності.

Саме тому захід був проведений із застосуванням різних виховних форм і методів, щоб ця дата в календарі не стала для усіх учасників порожнім звуком, і кожен громадянин з гідністю зміг би сказати, що ми дійсно маємо ту країну, яку ми заслуговуємо, і ті закони, які прийняли самі.

Цікаві факти з історії створення Конституції були знайдені під час виконання дослідницьких проєктів здобувачами освіти з дисциплін «Основи правознавства», «Історія України» і представлені на заході. А також проведена бліц-вікторина серед здобувачів освіти на знання основних статей Конституції. Атмосфера заходу була дійсно творчою і натхненною.

Більшість студентів надали правильні відповіді. Це свідчить про те, що сучасна молодь сьогодні чітко розуміє – наша країна повстала з попелу і знову стала вільною, а Конституція була написана українцями для українців. То ж нехай полум'я гордості за нашу державу яскраво сяє в серці кожного громадянина, освячуючи нам шлях у світле майбутнє.

Прийняття народом свого найголовнішого Закону знаменує народження вільної держави.

Зі святом нас, українці, з Днем Конституції!!!