Новини

10.10.2024

10 жовтня – Всесвітній день ментального здоров’я

Щороку цей день нагадує, що важливо піклуватися не тільки про своє фізичне здоров’я, але і про душевне самопочуття.

Ментальне здоров’я – це наші внутрішні ресурси для того, аби жити, реалізувати свої здібності, працювати, піклуватися про інших, не забуваючи про себе. Саме ресурс - це наша зброя!

Але як бути, коли війна досі триває і кожного дня ми продовжуємо чути сигнали тривоги, слідкувати за трагічними подіями, відчувати страх переживань за себе, своїх рідних, друзів і тих, хто сміливо бореться на фронті. Ми досі не відчуваємо опори під ногами. Ми не впевнені сьогодні, що настане завтра…

В умовах воєнного стану ми повинні зберегти адекватний психологічний стан, щоб допомогти собі й тим, хто цього потребує.

У цей день в коледжі пройшла низка профілактично-просвітницьких заходів.

Для педагогічних працівників коледжу пройшло заняття з елементами тренінгу «Як зберегти психічне здоров’я та не «розсипатись» під час війни», яке було направлене на формування цілісного ставлення до свого здоров’я, самоусвідомлення самоаналізу, самоповаги як необхідної складової здоров’я в сучасних умовах сьогодення. Дуже важливим аспектом в умовах воєнного стану є психосоціальна підтримка на робочому місці.

А для здобувачів освіти були проведені лекція «Як подолати страх під час сирен та бомбардування» та заняття з елементами тренінгу «Психологічна самодопомога. Як взяти під контроль свої емоції». Поговорили зі здобувачами освіти про те, наскільки вони можуть відчувати мир у собі і безпеку зовні, про причини виникнення стресу, врегулювання емоцій під час надзвичайних ситуацій, методи самодопомоги, які потрібно використовувати, щоб впоратися зі стресом та його наслідками. Також були надані практичні рекомендації з використанням технік, які завжди можна знайти у застосунку «Аптечка психологічної самодопомоги» від Всеукраїнської програми ментального здоров’я «ТИ ЯК?».