Новини

22.01.2016

22 січня 2016 року у коледжі відбувся урочистий захід присвячений 97-й річниці проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР - «Моя соборна Україна».

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року. Саме тоді, на площі перед Київською Софією, відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. «Схід і Захід разом!». Віднині зливаються в одне ціле віками відділені одна від одної частини України!

Привітати студентів та викладачів Лисичанського й Брянківського коледжів з визначним святом прийшли: головний спеціаліст відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Білокур Тетяна Володимирівна м. Лисичанськ та військовослужбовці 80 десантно-штурмової бригади.

У рамках заходу учасники отримали змогу переглянути документальні відеоматеріали про історичні події 1919 року, долучитися до київських подій 97 років потому. Ліричними вкрапленнями стали - вірші про незалежну соборну Україну, власні роздуми, українські пісні.