Новини

06.04.2016

«Майбутньому України присвячуємо нашу творчість» таку назву має виставка Лисичанського педагогічного коледжу, яку було представлено у рамках проведення Днів науки-2016. Студенти Брянківського коледжу були активними учасниками даного мистецького заходу. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з широкою гамою представлених експонатів, як студентами, так і викладачами коледжу.

Важливий той факт, що експонати представлені у різнопланових жанрах. Захоплюючі враження справили вироби з деревини (художнє різьблення) – традиційного виду декоративно-ужиткового мистецтва майстрів України, завжди сучасного та стильного; вироби для декору оселі та власного користування з традиційних та нетрадиційних матеріалів; вироби в техніці 3Д; в’язані іграшки, що гріють душу, викликають посмішку та тішать серце. Є на виставці й вишивка – найдавніший вид декоративно-ужиткового мистецтва України. Представлені художні композиції – з бісеру, біокераміки, соломи, модульного оригамі, використання різних матеріалів в аплікації, студентські твори з рисунку і живопису.

Роботи захоплюючі, цікаві, досить оригінальні, виконані на належному художньому та технічному рівні, вражають своїм колористичним розмаїттям. Твори студентів вирізняє яскраво виражена національна самобутність в орнаментиці та багатство форм. Вони проникнуті духом віри в майбутнє, в перспективу рідного краю та, зокрема, українського мистецтва.

Екскурсії на творчі виставки студентів спеціальності «Дизайн» – це можливість на власні очі побачити щось нове, поспілкуватися з чудовими майстрами своєї справи, переглянути їх шедеври, бути причетними як до новітніх технологій, так і до багатовікових традицій рукоділля. Виставки рукоділля і творчості формують у майбутніх спеціалістів досвід творчої діяльності, спонукають до підвищення якісного рівня власних творчих робіт під час написання курсових робіт та дипломному проектуванні. Професійна творчість пробуджує у студентів-дизайнерів талант та творчі задатки, спрямовує їх у потрібне русло, перетворюючи захоплення в професійні досягнення, а хобі – в прибуткову професію.

Здобута інформація знадобиться студентам – майбутнім дизайнерам у навчанні, а в подальшому, допоможе створювати власноруч шедеври та приймати нестандартні творчі рішення. Наприкінці зустрічі студенти побажали авторам творчого натхнення, наснаги, подальшого вдосконалення яскравого мистецтва, здійснення усіх планів та задумів.