Новини

28.04.2016

Писанка – це неповторне багатство.

Його треба берегти, як безцінний скарб!

Нам слід пишатися ним перед усім світом.

О.Довженко

Зовсім скоро усі ми зустрічатимемо чудове свято – Великдень. Свято, яке впродовж багатьох тисячоліть займає на території України серед календарних свят наших предків одне з найпочесніших місць. Витоки цього свята сягають глибини не віків, а тисячоліть. Основна ознака Великодня — писанка, яка в своїй символіці поєднала давнину дохристиянських часів, наше сьогодення і віру у вічність.

Викладачі коледжу разом зі студентами спеціальності Дизайн ініціювали проведення виставки писанок і тематичних композицій до Великодня. На виставці представлені традиційні писанки та яйця, декоровані стрічками квілінгом, декупажем.

Виготовлення писанки - праця, яка вимагає терпіння, зосередженості, а також знань символів. Саме тому виставці передувала кропітка робота з вивчення традицій писанкарства, значення орнаментики.

Писанку за всіх часів дарували на знак перемир'я, побажання здоров'я, краси, сили та врожаю. Так нехай ваша душа буде багата на добро, як святковий стіл, чиста як Великодній рушник і весела, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у вашу оселю радість, віру, надію і любов.