Новини

25.04.2017

Засідання круглого столу до Всесвітнього дня охорони праці-2017.

25 квітня з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці в коледжі проведено засідання круглого столу в групі 31МП спеціальності 022 Дизайн. Проведення заняття у формі засідання круглого столу обрано не випадково. Адже впровадження в коледжі технологій інтерактивного навчання надають можливості для розвитку творчих здібностей студентів на основі інтересу до знань, удосконалення культури мислення, підвищення мотивації навчальної діяльності, розвитку професійної компетентності.

Темою цьогорічного Всесвітнього дня охорони праці є гасло «Оптимізація збору та використання даних з охорони праці».

Студенти групи Трішина Є., Журенко Ю, Лагода Ю. та інші активно обговорили в межах майбутньої спеціальності проблему систематизації даних про професійні захворювання та нещасні випадки на виробництві, їх важливе значення для запобігання нещасним випадкам. Для своїх виступів студенти підготували листівки і буклети зі спеціальності.

Під час захисту своїх робіт студенти наголосили на тому, що вкрай важливо поліпшувати системи реєстрації та повідомлення про нещасні випадки, що сталися на виробництві. Збір та аналіз інформації особливо якісно повинен проводитися на національному рівні. Це дало би змогу Україні досягти ліпших показників ефективності національної системи охорони праці та допомогти їй визначити пріоритети у сфері охорони праці загалом.

Наприкінці засідання круглого столу студенти і викладач Камчатна Н.В. проаналізували свої виступи, відзначили кращі роботи та помилки у їх презентуванні. Водночас були намічені перспективи подальших досліджень на наступний рік у рамках дисципліни «Охорона праці в галузі».