Новини

11.05.2017

2017 рік оголошено роком Японії в Україні. Японія відома своїм економічним дивом, її культура вирізняється вічним прагненням до краси.

У форматі Року Японії в Україні у ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» передбачено проведення низки тематичних заходів.

Так 11 травня 2017 року пройшло свято – відкриття року Японії в Україні.

Свято розпочалося з перегляду відеороликів по сучасній Японії. Усі присутні милувалися цвітінням сакури, сніговими фігурами під час фестивалю у Саппоро і як в руках майстра народжується мистецтво бонсай.

Ведучі розповіли про культуру, символи, звичаї цієї приголомшливої країни.

Заздалегідь студенти коледжу для цього заходу підбирали макіяж, зачіски та костюми, відслідковуючи кращі зразки японської культури та побуту, щоб потім передати жіночність і красу в образі сучасної японки. Все це разом вилилось у мистецьку композицію, яка охарактеризувала японську культуру, мистецтво і побут як неповторну, особливо гармонійну у житті Японії.

Заходи, які передбачені для проведення у коледжі протягом 2017 року, будуть розповідати і розкривати Японію як прекрасну загадкову країну світанкового сонця, як одну із найрозвинутіших в економічному відношенні країн світу, про її технічні чудеса та географічну красу, перетворену умілими руками у мистецький шедевр.