Новини

17.05.2017

17 травня 2017 року в Лисичанську були підведені підсумки обласного історико-літературного конкурсу «В дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім – Батьківщина», у якому взяли активну участь і студенти Брянківського коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Організаторами конкурсу стали викладачі кафедри української філології та загального мовознавства Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та співзасновник Благодійного фонду Сергія Жадана Абрамічев Олег Євгенійович.

Слова відомої української поетеси Ліни Костенко, які було взято за назву конкурсу, покликали студентів до глибокого наукового пошуку та творчого натхнення. Любов до України, до рідного краю, до її історичних цінностей спонукало студентів коледжу здійснити науково-пошукову, дослідницьку діяльність за умовами конкурсу.

Урочисте нагородження переможців відбулося на базі Лисичанського педагогічного коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка. Право нагородити учасників конкурсу було надано Глуховцевій К.Д., доктору філологічних наук, завідувачу кафедри української філології та загального мовознавства та Лєсновій В.В., керівнику навчального відділу, кандидату філологічних наук, доценту кафедри української філології та загального мовознавства Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Маліков Олександр, студент І курсу Брянківського коледжу, посів третє місце в номінації «Наукова розвідка з історії краю». Шатова Ольга, студентка ІІ курсу та Муромець Олеся, студентка І курсу, були нагороджені за креативність авторської думки та оригінальність конкурсної роботи в номінаціях «Нарис про відомих людей краю» та «Поезія про наш край» відповідно. Були відзначені також роботи Кузьміної Дар'ї, Павленко Валерії і Герасимчук Вікторії.

На святі лунали поетичні вірші, твори конкурсантів, звучали українські пісні. Окрасою заходу став виступ Народного студентського театру моди Брянківського коледжу з колекцією вечірніх суконь з пастижерними прикрасами під українську народну пісню «Очі сині та сині», яку виконав заслужений працівник культури України, директор коледжу Сапіжак М.С.

Співзасновник Благодійного фонду Сергія Жадана Абрамічев Олег Євгенійович подякував усім учасникам конкурсу за патріотичне ставлення мешканців Донбасу до свого краю та вручив грамоти, дипломи, похвальні листи, книжки.

Вітаємо переможців! І запрошуємо всіх залучитися до студентської наукової та краєзнавчої роботи!