Новини

24.05.2017

24 травня 2017 року в Брянківському коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося відкриття виставки «Військово-польовий АРТ».

 

 

Надихнув на створення цієї виставки автор і куратор проекту Павло Ротар, розпочавши проект будучи рядовим добровольчого особливого батальйону спеціального призначення «Золоті ворота» (м. Київ) і несучи службу в зоні АТО.

Ніщо так не об'єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна… Ще кілька років тому, ми не могли собі й уявити, що знову на терени нашої Батьківщини прийде війна. Багато людей України об'єдналися проти російського агресора. Хтось бере у руки зброю та йде захищати свою землю, хтось допомагає фінансово чи проводить різні культурно-просвітницькі заходи. Тому, і викладачі коледжу разом зі студентами об'єдналися, щоб зробити оригінальні арт-об'єкти з військових атрибутів.

Мета цього проекту – продемонструвати, що невимовна жага до життя, прагнення краси та гармонії пробиваються крізь жахи війни, а добро неодмінно перемагає зло. Усі експонати нашої виставки – це артефакти, які пройшли горнило військових подій та були зібрані і надані військовими батальйону «Тернопіль».

Відкрив виставку директор коледжу М.С. Сапіжак, який підкреслив, що ця виставка, її експонати говорять про позицію студентів та викладачів коледжу. Мир і спокій в нашій державі залежать від нас. Скільки у нас патріотизму і любові до рідного краю, стільки і можливостей до перемоги у цій тяжкій і кровопролитній війні.

У своєму виступі командир батальйону «Тернопіль» зазначив, що наша співпраця з виховання підростаючого покоління буде продовжуватися і виставка буде поповнюватися новими артефактами. А викладач коледжу, автор виставки Т.В. Старанко у промові визначила роль дизайнерських рішень студентів гр. 21ДГ та 31ДГ у підготовці цієї виставки, ідея яких підкреслити силу духу і патріотизму наших захисників.

Окрім відкриття та огляду виставки, на цьому заході також були підведені підсумки конкурсів, які пройшли у коледжі останнім часом:

- регіонального конкурсу з живопису і графіки «Крок у майбутнє»;

- регіонального фотоконкурсу з макіяжу «Рік Японії в Україні»;

- фотоконкурсу «Моя вишивана сорочка, неначе долі оберіг».

Усім переможцям (учням загальноосвітніх навчальних закладів, художніх шкіл, майстрам салонів та студентам вищих навчальних закладів) були вручені дипломи учасників конкурсів і подарунки.