Новини

26.09.2017

Європейський день мов — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу щорічно 26 вересня.

За старих часів говорили: "Знати багато мов - означає мати багато ключів до одного замку". В усі часи люди розуміли значення іноземних мов в житті культурної людини. З початком нового тисячоліття ЮНЕСКО проголосило XXI століття століттям поліглотів, на весь світ прозвучав девіз "Вивчаємо мови упродовж усього життя".

Так і з'явилося нове свято, що було встановлено 6 грудня 2001 р. наприкінці Європейського року мов Радою Європи за підтримки Європейського Союзу з метою надихнути жителів Європи на вивчення мов, бо збереження та розвиток мов, включаючи малі, декларується в якості офіційної мовної політики Євросоюзу. Єврокомісія зазначає, що Європейський день мов ставить за мету прийти від популяризації мультилінгвізму до вивчення громадянами ЄС іноземних мов упродовж життя та неурядового співробітництва.

Відомо, що знання іноземної мови допомагає в роботі. Наприклад, у Великій Британі знання другої мови може підвищити середній заробіток людини на 180 тис. фунтів упродовж кар'єри.

Для відзначення Дня європейських мов студенти коледжу вирушили в захоплюючу віртуальну мандрівку країнами Європи і познайомилися з їх звичаями та мовними особливостями. Подорож проходила в ігровій формі із мовними, фотографічними, кулінарними та іншими «зупинками».

Підготовка до заходу і його проведення стали ефективними, тому що об'єднали студентів різних спеціальностей співпрацею зі своїми наставниками. Кожен із вас виявив творчі здібності і висловив свою точку зору. А ігрові та інтелектуальні завдання не тільки допомогли установити гарні стосунки, обмінятися значущою інформацією, а ще зробили спілкування активним, цікавим та емоційним.