Новини

09.11.2017

ВІТАЄМО УСІХ ПАТРІОТІВ РІДНОЇ КУЛЬТУРИ Й МОВИ ЗІ СВЯТОМ!

9 листопада з 1997 року в Україні відзначається День української писемності та мови в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця, який став послідовником творців слов'янської писемності братів Кирила і Мефодія.

Про Нестора відомо, що чернецтво він прийняв у 17-річному віці. Згодом став дияконом з широким історичним світоглядом і великим літературним хистом та всесвітньовідомим автором «Повісті минулих літ».

Колись цього дня віддавали до школи дітей. Батьки ставили свічку перед образом преподобного, вірячи, що він допоможе дитині вивчитися.

З 2000 року стало гарною традицією відзначати День української писемності та мови, долучившись до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Сама акція щороку об'єднує не лише охочих перевірити свої знання з мови, а передусім, тих, хто шанує і любить українську. XVII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності проходив у форматі міжнародного флешмобу.

Цьогоріч небайдужі співробітники, студенти та викладачі Брянківського коледжу дуже старанно виписували кожне слово, кожне речення, намагаючись перевірити свої знання рідної мови.

«Мова – одежа нашого духу; вона така ж істота, як і народ, що її витворив», - ці слова відомого письменника Панаса Мирного мають стати дороговказом для кожного українця.