Новини

17.11.2017

Відзначення Дня Гідності та Свободи у Брянківському коледжі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка розпочалося з інформаційної години «21 листопада — День Гідності та Свободи в Україні» де керівники академічних груп пригадали події, які відбувалися в країні і на Майдані Незалежності у 2013 році.

Зворушливою і проникливою була година патріотичного виховання «Патріоти - гордість України» яку провела соціальний педагог коледжу Шубіна Г.О. Вона закликала молодь підтримувати дух патріотизму, боротися за національну ідею та ніколи не забувати тих, хто віддав своє життя у цій боротьбі.

Дуже боляче звучали вірші про Героїв Небесної Сотні, про тих, хто чотири роки назад вийшов на Майдан, щоб відстояти свободу і гідність українців.

Усі присутні віддали шану тим, хто виборював нашу свободу, захищав рідну українську землю, відстоював незалежність України, хто навіки лишився в Небесній сотні та загинув, захищаючи цілісність і державний суверенітет нашої країни.

Для першокурсників у цей день був організований перегляд кінофільму «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила» з наступним обговоренням.

Спільно зі студентами Лисичанського педагогічного коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка була відкрита виставка студентських робіт присвячена подіям чотирьохрічної давнини під назвою «Майдан Гідності».

Заходи які пройшли у цей день були направлені на розширення знань студентської молоді про революцію Гідності та Свободи; на розвиток почуття національної самосвідомості та громадянської активності у студентів; формування розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині та стати на захист державних інтересів країни; виховання ціннісного ставлення до демократичних свобод, закріплених Конституцією України, усвідомлення цінності людського життя та тих складових частин, які впливають на нього, роблять його багатогранним, плідним і корисним.