Новини

13.12.2017

В коледжі активно проводиться профілактично-роз'яснювальна робота серед студентів коледжу стосовно шкідливості паління, шкідливого впливу тютюнового диму, ризиків і справжніх наслідків для здоров'я людини куріння тютюнових виробів чи інших способів їх вживання, а також норм законодавства в частині відповідальності за куріння у заборонених місцях.

З метою попередження початку куріння тютюнових виробів, обмеження їх вживання і запобігання тютюновій залежності серед молоді, захисту здоров'я та прав людей жити у середовищі, вільному від тютюнового диму, запобігання наркоманії, зміцнення здоров'я шляхом пропаганди здорового способу життя та на виконання Закону України від 24 травня 2012 року № 4844-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів» 13 грудня 2017 року відбулася зустріч студентів груп 21ДГ, 31ДГ, 21МП, 31МП, 21ЕП та 101БО зі старшим інспектором ювенальної превенції Лисичанського відділу поліції ГУНП в Луганській області Тарасовою А.Ю.

Студенти наживо змогли ознайомитися з випадками порушення неповнолітніми законодавства України та їх наслідками згідно вимог статей 178 і 179 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Бесіда була цікавою і змістовною, Анастасія Юріївна не тільки розповіла про зміст правопорушень, але й навела приклади дій і адміністрації коледжу, і студентів в таких випадках, показала наочно документи, які заповнюються при виявленні правопорушень та ін.

В цілому варто постійно наголошувати студентам на одному з найголовніших засобів превенції, який в тій чи іншій мірі є у кожного, – власному сумлінні. Підтвердженням цьому є слова відомого вченого Чарльза Дарвіна: «Людина відмінна від тварини мораллю, каяттям і почуттям обов'язку. А ще – мукою, яку вона відчуває, відкинувши все це убік».