Новини

22.01.2018

21 січня 1990 року від 500 тисяч до трьох мільйонів українців взялися за руки і створили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Так вперше з дня проголошення Акту Злуки 1919 року між УНР і ЗУНР в сучасній історії України був відзначений День Соборності.

Так сталося, що останні роки День Соборності відзначається в надзвичайно важкі для нашої країни часи. Це і бойові дії, що точаться на сході України, і посилена охорона державних кордонів, і відчуття постійної тривоги за наше майбутнє. Але саме ці трагічні обставини дуже міцно згуртували українців і так об'єднали усіх нас, що сьогодні увесь світ побачив – Україна дійсно є Соборною і неділимою!

З метою формування національної свідомості студентів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України 22 січня в ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» пройшла виховна година «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг».

Під час заходу студенти згадали події 22 січня 1919 року, коли було урочисто проголошено злуку УНР і ЗУНР, полинули в історію нашої батьківщини за часів Б.Хмельницького, Першої світової війни та інших подій. Звучали українські пісні, студенти декламували вірші.

Студенти коледжу впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.