Новини

19.02.2018

«І рани їхні вже не їм болять..

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла…»

 

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і студентів ВП «Брянківський коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка»: 19 лютого 2018 року відбувся урочистий захід, присвячений пам'яті Героїв Небесної Сотні «Янголи свободи».

«Українські Янголи» загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України.

Своїми спогадами й емоціями зі сцени поділилися присутні на заході військові батальйону «Тернопіль» та підрозділу аеророзвідки «Дніпро», які були очевидцями подій Євромайдану. На знак подяки студенти вручили бійцям вітамінну підтримку та побажали міцного здоров'я, невичерпної енергії та миру!

Емоції переповнювали кожного під час виконання студентами ліричних віршів та пісень, присвячених пам'яті героїв Небесної Сотні. Почуття єдності і національного українського духу, про які розповідалося зі сцени, об'єднало студентів та викладачів під час звучання пісні Тараса Петриненко «Україно».

Головною метою організації заходу було вшанування пам'яті загиблих героїв. Ми ними пишаємося! Ми їх пам'ятаємо! І завжди будемо пам'ятати! ючи примхи погоди, це не завадило коледжанам повною мірою поринути у традиційні веселощі та розваги колоритного свята.