Новини

26.03.2018

ПАМ'ЯТАЄМО…ЛЮБИМО…ШАНУЄМО…

 

Розсипалися хвилини

Чорним намистом

По інших

Вимірах

І часах

В наступне тисячоліття

Виліплюю

Обеліск

Пам'яті…

(Атена Пашко)

 

У березні минає дев'ятнадцять років, коли в ніч з 25 на 26 березня на 55-му кілометрі автодороги Бориспіль-Золотоноша за нез'ясованих обставин трагічно загинув лідер національних сил України, принциповий політик, невтомний борець, правозахисник, ідеолог і натхненник Народного Руху України – В'ячеслав Максимович Чорновіл.

Студенти та викладачі Брянківського коледжу на виховній годині вшанували пам'ять яскравої особистості нашої історії , патріота своєї Батьківщини. Ведучі Говорова Е. та Єфанова К. розповіли про життя та діяльність В.М.Чорновіла, його боротьбу з радянською тоталітарною системою. Багато цікавого про моменти життя почули слухачі. Викладач Черемісова Т.В. побажала студентам виховувати в собі особистість на таких життєвих прикладах.

Він не став Президентом України, але став її національним Героєм посмертно. Його дуже не вистачало і не вистачає. Адже він був пульсом Української незалежності, вартовим демократії і українського характеру нашої держави. Ми абсолютно впевнені, що якби В.Чорновіл був би серед нас, розвиток України був би зовсім іншим.

 

Народе мій, до тебе я ще вернусь,

Як в смерті обернуся до життя

Своїм стражденним і незлим обличчям.

Як син, тобі доземно уклонюсь

І чесно гляну в чесні твої вічі

І в смерті з рідним краєм поріднюсь…