Новини

06.04.2018

8 квітня українці відзначатимуть Великдень.

Великдень – це не лише свято, яке ми будемо святкувати в неділю, це цілий комплекс обрядодій, яких дотримувалися наші пращури з сивої давнини. Свято символізувало прихід весни, тепла, нового господарського сезону. Великдень пов'язували з початком жнив.

6 квітня 2018 року студенти нашого коледжу взяли участь в заході, який організували і провели викладачі та студенти Лисичанського педагогічного коледжу присвячений обрядам та звичаям до цього свята. Мета заходу - розширити знання учнів про святкування Великодніх свят; розкрити зміст свят: Вербна неділя, Чистий четвер; відроджувати звичаї та обряди нашого народу, примножувати його традиції; виховувати у студентів почуття любові до свого народу. До уваги студентів були продемонстровані відео майстер класів по фарбуванню пасхальних яєць, оформленню кошиків для великодня.

Свято Великодня нагадує нам про взаємне прощення та порозуміння, тому ми намагаємося забути усе недобре, відпустити усі образи, які затаїлися у душі і почати новий день з світлим серцем і чистим сумлінням. Під час пасхальної відправи ми будемо молитися за наших рідних та близьких, за мир і злагоду у наших сім'ях, проситимемо сили, мудрості та терпіння.

Мир хай буде всім сьогодн
Бо це ж свята Великодні.
Живе, не вмре з святих небес
Святий привіт: «Христос Воскрес!»