Новини

19.04.2018

Весна поволі набирає сили і нам всім разом необхідно забезпечити чистоту і порядок у населених пунктах та на прилеглих до них територій після зимового періоду й танення снігу.

То ж традиційно кожної весни, у третю суботу квітня, проводиться Всеукраїнська акція з благоустрою – "За чисте довкілля". Це свято, що проходить у нашій державі вже 16-й рік поспіль, покликане заохотити кожного з нас віддячити матінці природі за ті безцінні дари, якими вона сповнює наше життя, а також звернути увагу на проблеми оточуючого середовища, що переважно є наслідком загрозливих дій сучасної людини.

В рамках акції проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження природно-заповідних та інших особливо цінних об'єктів. Зокрема, створення нових лісових насаджень, висадка дерев і кущів, упорядкування сміттєзвалищ, очищення від сміття берегів річок, озер, ставків, розчищення та упорядкування джерел тощо.

Студенти Брянківського коледжу активно долучилися до акції. Вони прибирали територію біля корпусу, виносили лисття та сміття, підмітали. Роботи було чимало та весняний день посприяв оперативному проведенню прибирання.

Особливо приємним заняттям було висаджування алеї туй до 80-річчя Лисичанського педагогічного коледжу та 50-річчя Брянківського коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Своїм прикладом студенти показали, що від громадянської та екологічної свідомості кожного залежать навколишнє природнє середовище, в якому ми будемо творити своє майбутнє.

Тож, шановні громадяни, приєднуйтесь і Ви! Давайте разом, не на словах, а на ділі дбати про благоустрій та чистоту довкілля.