Новини

19.04.2018

28 квітня в Україні традиційно відзначають ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ. Цього року Міжнародною організацією праці визначено його девіз – «Захищене і здорове покоління».

В рамках проведення Тижня охорони праці в коледжі була проведена низка заходів. Так, 24 квітня відбулося засідання студентського парламенту на тему «Стан дитячої праці в Україні». На ньому студенти другого та третього курсів разом з викладачами ділилися досвідом власного працевлаштування в літній період і у позанавчальний час, обговорили соціально-економічні та кримінально-правові аспекти дитячої праці з наступним переглядом відео-ролику про державну підтримку і особливості праці неповнолітніх.

Запрошена на засідання старший інспектор ювенальної превенції м. Лисичанська Тарасова Анастасія Юріївна розповіла студентам про випадки торгівлі людьми в регіоні, навела приклади ситуацій про рабство підлітків і молоді, про загрози при знайомстві по Інтернету. Особливо цінним для студентів були тренінгові вправи і поради, як поводитися в такі моменти.

Впродовж тижня по групах також були проведені роз'яснювальні бесіди і інструктажі з попередження травматизму і нещасних випадків, а студенти групи 21ДГ взяли участь в конкурсі тематичних стіннівок, присвячених Всесвітньому Дню охорони праці.

Підсумковим заходом тижня стала участь студентів і викладачів коледжу в роботі науково-практичного семінару з охорони праці під девізом «Захищене і здорове покоління», проведеного 27 квітня на базі Лисичанського педагогічного коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка. Під час виступу на семінарі інженер з охорони праці Брянківського коледжу Черемісова Т.В. висвітлила питання гідної праці та її реалізації в інтересах молодого покоління. А студенти коледжу презентували свої роботи: буклети і відеоролики з виробничих і навчальних практик.