Новини

07.05.2018

 

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам'яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни студенти та викладачі відокремленого підрозділу «Брянківський коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» взяли участь в урочистому заході присвяченого МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ. Емоційно та яскраво були пригадані події та люди-воїни, що своїм життям забезпечували перемогу над нацизмом у ті часи. Також були проведені паралелі із подіями в Україні сьогодні.

З вітальним словом звернувся до присутніх директор Брянківського коледжу Сапіжак Михайло Степанович, який у своєму виступі поділився власними спогадами про ті часи, розповів про можливість розуміння крізь роки замовчуваної трагедії страшних подій Другої Світової війни. Він закликав присутніх цінувати мир, життя та здоров'я своїх рідних та близьких, берегти людей своєї Батьківщини.

В знак пошани загиблим воїнам у Другій Світовій війні було зроблено та покладено студентами Брянківського та Лисичанського коледжів до пам'ятника Невідомому солдату квітково-хвойну «Гірлянду пам'яті», та зібрані у композицію «Квіти скорботи».

Поклонімося ж тим, хто поліг у бою,
Хто покрив землю рідну собою
Поклонімося ж всім, хто впав у бою,
Хто відстояв нашу свободу.
Це потрібно не мертвим,
Це потрібно живим.