Новини

28.09.2018

28 вересня студенти та викладачі Брянківського коледжу взяли участь у роботі регіональної науково-практичної конференції «Педагогічні вектори: В.О.Сухомлинський та сучасність», яка проходила на базі Лисичанського педагогічного коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Метою цього заходу є популяризація основних положень творчої спадщини педагога-класика, залучення студентської молоді до вивчення творів Василя Сухомлинського; виявлення та поширення кращих методичних напрацювань закладів вищої освіти.

У конференції взяли участь не лише науковці і педагоги Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та його структурних підрозділів, а й студенти та освітяни Луганщини.

З привітальним словом до учасників конференції виступив ректор Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», доктор педагогічних наук, професор Савченко С.В., який у своїй промові підкреслив актуальність і значущість для сучасної педагогіки ідей видатного педагога-новатора В.О.Сухомлинського попри швидкоплинність часу та постійний, стрімкий рух інновацій в освіті, а також побажав успіхів у роботі секцій.

Усім учасникам конференції були видані сертифікати, а за результатами її роботи був надрукований збірник матеріалів, у який увійшли статті студентів і викладачів Брянківського коледжу: Медвідь К., Покормяк Г., Камчатної Н.В., Радіонової Є.В., Кореняк Ю.С. У своїх роботах вони проаналізували педагогічну спадщину Василя Олександровича Сухомлинського, який жив насиченим духовним життям, випереджаючи час у педагогіці.

До педагогічної спадщини великого гуманіста сучасності звертатимуться усі прийдешні покоління, бо в ньому - невичерпне джерело творчого натхнення та геніальних педагогічних ідей для учителів та вихователів.