Новини

12.10.2018

До Дня українського козацтва у ВП «Брянківський коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» відбулася ГОДИНА ІСТОРІЇ «УКРАЇНА – КОЗАЦЬКА ДЕРЖАВА».

Святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. І це не спроста, адже з давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці на Січі мали церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з її іконою. А для українського народу козаки-запорожці були й залишаються уособленням кращих людських якостей і виразником незламного національного духу, прикладом для наступних борців за незалежність України.

Під час заходу студенти коледжу з захопленням слухали виступи членів студентського парламенту про історію виникнення українського козацтва, про Запорізьку Січ і козаків-характерників. Розповідь про Характерників, як захоплююче і динамічне фентезі, що ґрунтується на українській історії та міфології, була особливо цікавою для студентської аудиторії.

Наприкінці заходу ведучі побажали своїм слухачам шанувати славні традиції, звичаї нашого народу, пам'ятати завжди і скрізь, що ми – діти козацького роду, нащадки великих пращурів.