Новини

13.10.2018

13 жовтня 2018 року педагогічний колектив Брянківського коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка став учасником спільного засідання Президії Національної академії педагогічних наук України та вченої ради ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», що відбулось на базі Відокремленого підрозділу «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка».

Народний студентський театр моди ВП «Брянківський коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» своїм колоритним та ефектним показом нової колекції стилізованого українського вбрання викликав неабиякий інтерес та захоплення всіх присутніх.

Відкрив засідання член Президії НАПН України, голова вченої ради ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» Курило В. С., який у своєму виступі презентував університет.

На порядок денний були винесені актуальні питання української освіти. Директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Стецюк Ю. В. зупинився на реформуванні освіти на регіональному рівні.

З доповіддю «Модернізація освіти в контексті цивілізаційних змін» виступив президент НАПН України Кремень В. Г. Член Президії НАПН України Ляшенко О. І. розглянув питання модернізації змісту освіти в новій українській школі.

Член Відділення загальної педагогіки та філософії освіти НАПН України Савченко С. В. презентував монографію «Соціалізація особистості в умовах гібридної війни на сході України» як результат науково-дослідної роботи колективу авторів.

Сисоєва С. О., академік-секретар Відділення загальної педагогіки та філософії освіти НАПН України представила експертний супровід забезпечення якості вищої освіти у русі України до ЄС.

На тему «Духовно-моральна особистість як веління часу» виступив Бех І. Д., член Президії та Відділення загальної педагогіки та філософії освіти НАПН України.

Караман О. Л., директор НДЦ з проблем соціальної педагогіки і соціальної роботи НАПН України (на базі ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка») доповіла про діяльність Науково-дослідного центру з проблем соціальної педагогіки і соціальної роботи в зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС).

Для учасників виїзного засідання було організовано екскурсію до виставки творчих робіт студентів другого–четвертого курсів спеціальності Дизайн Брянківського коледжу, що підготували її під керівництвом викладача художніх дисциплін Старанко Т.В. до Дня художника.

І науковці, і викладачі залишились задоволеними результатами наукового заходу та враженнями від побаченого.